flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звільнено від кримінальної відповідальності Новака С.В. за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада)

21 березня 2018, 09:30

12 березня 2018 року у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні Чернігівського районного суду  відбувся розгляд клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваного Новіка С.В., передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада). Органами досудового слідства встановлено, що під час чергової поїздки до Російської Федерації  у пункті пропуску під погрозою невстановленим співробітником Федеральної служби безпеки Російської Федерації було запропоновано негласне співробітництво по збору інформації про особовий склад підрозділів Державної прикордонної служби України, про що він погодився.

В зв»язку з тим, що реальної шкоди державним інтересам суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України спричинено не було, шкода не завдана, потерпілі відсутні та підозрюваний вину визнав повністю, клопотання задоволено та закрито кримінальне провадження відносно Новіка С.В.