flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок військовослужбовцям Збройних сил РФ

17 квітня 2024, 15:06

16 квітня  2024 року  Чернігівським районним судом Чернігівської області оголошено  вирок у кримінальному провадженні щодо військовослужбовців збройних сил російської федерації, що обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України  (порушення законів та звичаїв війни).

Військовослужбовець ЗС РФ Н. за попередньою змовою з військовослужбовцем ЗС РФ Б., будучи озброєними вогнепальною автоматичною зброєю невстановленого зразка та боєприпасами, перебуваючи в тимчасово зайнятому збройними силами РФ селі Іванівка Чернігівського району Чернігівської області, умисно здійснили інше порушення законів та звичаїв війни, а саме нелегальне ув’язнення (незаконне утримання) цивільної особи, що перебуває під захистом, погрозу вбивством та катування(тортури).

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинувачених, котрі показань суду не надавали.

Військовослужбовцям збройних сил російської федерації суд призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 12 (дванадцять) років.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному держаному реєстрі судових рішень.