flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок 15 військовослужбовцям Збройних сил РФ

11 березня 2024, 15:11

11 березня  2024 року  Чернігівським районним судом Чернігівської області оголошено  вирок у кримінальному провадженні щодо 15 військовослужбовців збройних сил російської федерації, що обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України  (порушення законів та звичаїв війни), а саме у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інші порушення законів і звичаїв війни.

Військовослужбовці  збройних сил російської федерації обвинувачуються в тому, що в березні 2022 року здійснили військове вторгнення та зайняли територію с. Ягідного Чернігівського району Чернігівської області та будучи озброєними автоматичною вогнепальною зброєю під час здійснення контролю українського с. Ягідне, виконуючи явно злочинний наказ командування збройних сил російської федерації, діючи з прямим умислом вчиняли жорстоке поводження з цивільним населенням.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинувачених, котрі показань суду не надавали.

За це кримінальне правопорушення 15 військовослужбовцям збройних сил російської федерації суд призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 12 (дванадцять) років.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному держаному реєстрі судових рішень.