flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України

23 травня 2023, 14:50

22 травня  2023 року  Чернігівським районним судом Чернігівської області оголошено  вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню Д. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Будучи мешканкою с. Жукотки - громадянка України Д., почала підтримувати постійний зв'язок за допомогою додатку «Telegram», з невстановленим в ході досудового слідства представником військових підрозділів зс рф на ім'я «Іван».

При цьому, Д. усвідомлювала, що «Іван» є представником військових формувань рф, приймає участь у збройній агресії проти України, а передача йому будь-яких відомостей військового чи оборонного характеру явно зашкодить національній безпеці України.

Достовірно усвідомлюючи вказані обставини, Д. прийняла протиправне рішення за грошову винагороду на регулярній основі надавати «Івану» як представнику рф відомості щодо переміщення, руху та розташування Збройних Сил України та інших військових формувань.

Обвинувачена Д., не оспорюючи час, місце, спосіб, мотив і мету, форму вини за кримінальним правопорушенням, передбаченим, винною визнала себе повністю, щиро розкаялася, засудивши свій вчинок.

За це кримінальне правопорушення суд визнав Д.  винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України, та призначити їй покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному держаному реєстрі судових рішень.