flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Смертельне ДТП на автодорозі «Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч» – до Чернігівського районного суду Чернігівської області надійшов обвинувальний акт

12 липня 2022, 10:35

   Призначено до розгляду на 13 липня 2022 року підготовче судове засідання по кримінальному провадженню відносно громадянина К., що обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.286 КК України  (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

     Громадянин К. обвинувачується в тому, що в грудні 2021 року, о 07 години 50 хвилин, він керуючи автопоїздом у складі сідлового тягача марки « Daf FT XF 105.460 » в зчепленні з напівпричепом « HUMBAUR HAS 2006 », рухаючись автодорогою « Чернігів – Мена – Сосния - Грем’яч » зі сторони м. Чернігова в напрямку м. Мена Корюківського району Чернігівської області, проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху, з врахуванням дорожньої обстановки , технічного стану транспортного засобу , щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним,в результаті чого, при застосуванні гальмування виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автобусом «Mercedes- BENZ 313 CDI», який рухався в напрямку м. Чернігова в своїй смузі руху.

       В наслідок дорожньо - траспортної пригоди водій та 13 пасажирів автобусу «Mercedes- BENZ 313 CDI»  отримали тілесні ушкодження не сумісні з життям,один пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження, два пасажири та неповнолітній отримали середньої тяжкості тілесні ушкодження.