flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіку, який здійснив наїзд на неповнолітню дівчинку в с.Іванівка, призначено покарання у виді 4 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки

10 липня 2020, 10:43

Чернігівський районний суд Чернігівської області визнав винним чоловіка, який здійснив наїзд на неповнолітню дівчинку в с.Іванівка. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 286 КК України, суд призначив йому покарання у виді  4 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Цивільні позови задоволені частково та стягнуто на користь потерпілих 1 000 000 гривень відшкодування моральної шкоди.

   Під час судового розгляду було встановлено, що восени 2019 року обвинувачений, керуючи автомобілем VOLKSWAGEN Transporter, рухаючись по с.Іванівка, Чернігівського району у напрямку м. Києва, зі швидкістю близько 120км/год, не правильно оцінив дорожню обстановку, перевищив максимально дозволену швидкість у населених пунктах, тим самим створив загрозу безпеці дорожнього руху та здійснив наїзд на неповнолітню, яка перетинала проїзну частину справа на ліво відносно напрямку його руху. Після вчиненого, чоловік з місця злочину зник.

Внаслідок дорожньо-траспортної пригоди неповнолітня отримала тілесні ушкодження не сумісні з життям.

Обвинувачений у судовому засіданні вину у вчиненні злочину  визнав повністю та просив суд суворо його не карати.

   Наразі, вирок ще не набрав законної сили.