flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся «Круглий стіл» на тему «Проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України»

14 лютого 2020, 16:56

12 лютого 2020 року відбувся «круглий стіл» на тему «Проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Організатор: Вища рада правосуддя

Посилання  - https://hcj.gov.ua/video/kruglyy-stil-na-temu-provedennya-konkursu-na-zaynyattya-posady-chlena-vyshchoyi

 

Під час круглого столу обговорювалися наступні питання:

  1. Відповідність Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 10 грудня 2019 року № 3407/0/15-19, вимогам чинного законодавства, міжнародно-правовим зобов’язанням України перед Радою Європи та Висновкам Венеціанської комісії.
  2. Порядок проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відповідно до Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  3. Перспективи практичної реалізації Закону України від 16 жовтня 2019 року № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» в розрізі звернення до Конституційного суду України.
  4. Правовий статус Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у процедурі призначення, кваліфікаційного оцінювання, переведення, відрядження, добору суддів тощо в аспекті Закону України від 16 жовтня  2019 року № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» та Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.