flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Чернігівського районного суду розглядають справи з великим навантаженням у зв’язку із недостатньою кількістю суддів в районних судах області

20 вересня 2017, 09:35

У зв’язку із недостатньою кількістю суддів в районних судах області Чернігівській районний суд розглядає справи, що надходять на розгляд за підсудністю.

За період з 1 січня 2017 року по 15 вересня 2017 року до Чернігівського районного суду Чернігівської області  направлено 189 справ за підсудністю у зв’язку з неможливістю утворення складу суду в Ріпкинському, Козелецькому, Сосницькому, Коропському, Куликівському, Корюківському, Сновському, Семенівському, Ніжинському, Городнянському та Бобровицькому районних судах області.

         При цьому слід зазначити, що в Чернігівському районному суді здійснюють правосуддя 5 суддів. Така ситуація призводить до того, що судді іноді розглядають справи у позаробочий та нічний час.

В провадженні слідчого судді Чернігівського районного суду перебувало на розгляді з початку року 176 справ із судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні, в тому числі 49, що надійшли за підсудністю з інших судів. Обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 16 особам, яким пред’явлено підозру у вчиненні тяжких злочинів.

 

Прес-служба суду.